skip to Main Content
Over ons

Drie specialistische familiebedrijven, waarbij alle disciplines rondom het vernieuwen van kademuren aanwezig zijn, hebben de handen ineengeslagen. Ze hebben zich verenigd in G-Kracht. Het gaat om Gebr. de Koning, Van Gelder en het Japanse bedrijf Giken. Daarbij aanvankelijk bijgestaan door Deltares, een onafhankelijke instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond.

Lees hier meer over de partners binnen G-Kracht:

Giken met 450 werknemers, is een specialistische Japanse ontwikkelaar van funderingsmachines, die in Japan ook zelf projecten realiseert. Zij ontwikkelen en bouwen specialistische trillingsvrije funderingstechnieken voor kade- en dijkenbouw.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Almere, van waaruit ze vaste partners (Gebr. De Koning in Nederland) van technisch advies voorziet. De ontwikkeling van elke innovatie moet voor Giken leiden tot een verbetering van alle vijf van de volgende principes:

Milieuprestaties, Veiligheid, Uitvoeringssnelheid, Financiële haalbaarheid en Esthetische waarden. Enkel innovaties, die tot vooruitgang op alle vijf de principes leiden, worden door Giken geïmplementeerd. Dit heeft al tot ruim 1.000 patenten geleid, waarmee Giken een blijvende voorsprong op haar concurrenten heeft gerealiseerd. Deze vijf ontwerpprincipes zullen ook leidend zijn voor onze combinatie.

Gebr. de Koning is een innovatieve “allround aanpakker” van civiele bouwprojecten op de grens van land en water die een meerwaarde leveren voor hun omgeving. Wij hebben een duidelijke toekomstvisie, zonder onze rijke historie uit het oog te verliezen en werken graag mét onze opdrachtgevers aan grensverleggende, spraakmakende projecten.

Wij houden van uitdagingen. Juist als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. Nemen graag klussen aan die voor anderen te hoog gegrepen zijn. Dan gaat ons hart sneller kloppen en kunnen we laten zien waartoe we in staat zijn. Wij staan met onze voeten in de klei en zijn realistisch. Tegelijkertijd werken we graag aan slimme oplossingen en technieken. We doen dat met 120 betrokken medewerkers.

Van Gelder is een aannemer die, met ruim 1100 werknemers, boven- en ondergrondse infrastructuur realiseert. Infrastructuur is van groot belang voor de maatschappij.

Om vernieuwde infrastructuur te realiseren is een betrouwbare aannemer nodig. Een bedrijf met loyale werknemers, die een stap extra zetten, die altijd op zoek gaan naar een betere oplossing dan de vraag.

Van Gelder is dé Infrabouwer van Nederland en gaat, in alle bescheidenheid, maar zeker met ambitie, vertrouwd verder.